Amazon купила легендарну кіностудію Metro-Goldwyn-Mayer
Категорія
Світ
Дата публікації

Amazon купила легендарну кіностудію Metro-Goldwyn-Mayer

Amazon купила легендарну кіностудію Metro-Goldwyn-Mayer
Джерело:  online.ua

Компанія Amazon купила кіностудію Metro-Goldwyn-Mayer і весь її контент. Мільйонам глядачів стрімінгового сервісу Amazon Prime тепер будуть доступні тисячі фільмів, серіалів і телешоу MGM.

Джерело: Bloomberg

За даними джерела, інтернет-гігантові вдалося домовитися про покупку Metro-Goldwyn-Mayer за 8,45 млрд доларів разом з усім її контентом, який налічує понад 4000 тисяч фільмів про Джеймса Бонда, Хоббіта, Роккі, Робокопа і Рожевої пантери. З біблітотекой MGM Amazon Prime дістаються і популярні серіали, в числі яких "Фарго", "Розповідь служниці", "Вікінги", "Зоряна брама", а також 17 тисяч телешоу.

Завдяки такому солідному поповненню контекта Amazon Prime зможе конкурувати з іншими стрімінговимі сервісами, такими як Netflix і Disney +. Також нові власники MGM планують використовувати вже наявні франшизи, щоб знімати продовження, про які навіть ніхто не міг і думати.

Скільки коштує Metro-Goldwyn-Mayer

Американська компанія Metro-Goldwyn-Mayer була заснована в 1924 році власником великої мережі кінотеатрів Маркусом Лоу. Перші 20 років вона була беззаперечним лідером голлівудської кіноіндустрії і найбільшою кіностудією Америки. Саме MGM стала першою компанією, яка зняла перший повнометражний кольоровий фільм із звуковою доріжкою - це був фільм "Вікінг", знятий в 1928 році. У студії на рахунку більше 200 "Оскарів" і більше 100 нагород "Еммі".

В кінці 1960-х років MGM опинилася на межі банкрутства через провали прем'єр. Її новий власник, мільйонер Кірк Керкорян, який займався облаштуванням нерухомості в Лас-Вегасі, значно скоротив кількість фільмів, що знімалися на студії. У 1986 році нове життя в легендарну студію намагався вдихнути засновник цілодобового новинного каналу CNN Тед Тернер, а в 2005 володіння MGM перейшло до Sony Pictures.

На сьогоднішній день найбільшим акціонером MGM Holdings був нью-йоркський хедж-фонд Anchorage Capital Group. Співвласниками студії є Highland Capital Partners, Davidson, Kempner Capital Management, Solus Alternative Asset Management і Owl Creek Investments - ці фонди взяли під свій контроль Metro-Goldwyn-Mayer, коли вона вийшла з банкрутства у 2010 році.

За оцінками експертів, ціна Metro-Goldwyn-Mayer не перевищує 5-6 млрд доларів, але компанії вдалося переконати Amazon у власній цінності і підняти ціну майже в половину.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?