Амбітні плани. Україна виготовлятиме десятки тисяч дронів на місяць — Камишін
Категорія
Технології
Дата публікації

Амбітні плани. Україна виготовлятиме десятки тисяч дронів на місяць — Камишін

Український дрон
Джерело:  NATO-Industry Forum 2023

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін під час промислового форуму НАТО у Стокгольмі заявив, що наша країна потужно нарощує виробництво БПЛа.

Україна планує випускати десятки тисяч БПЛа на місяць

Україна планує виготовляти десятки тисяч безпілотників на місяць. Такі темпи виробництва реалізують уже до кінця 2023 року.

Про це під час промислового форуму НАТО у Стокгольмі заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

Міністр не став розкривати точну кількість безпілотників, яку зараз Україна виробляє щомісяця, але розповів, що це "кілька тисяч одиниць".

До кінця року це будуть десятки тисяч на місяць. І це те, що ми нарощуємо навіть швидше, ніж звичайні боєприпаси та бойову зброю, – зазначив Камишін.

Виробництво озброєння в Україні

Раніше Камишін заявляв, що Україна суттєво наростила власне виробництво снарядів, але цього мало для потреб наших воїнів.

Також нещодавно стало відомо, що "Українська оборонна промисловість" та німецький оборонний концерн Rheinmetall створили спільне підприємство.

На ньому обслуговуватимуть та ремонтуватимуть техніку, яку передали Україні західні союзники.

Спільне підприємство базуватиметься в Києві та займатиметься сервісом і технічним обслуговуванням, а також збиранням, виробництвом і розробкою військових транспортних засобів, – говориться в повідомленні.

Співпраця між Rheinmetall та "Українською оборонною промисловістю" спрямована на зміцнення оборонного сектору та національної безпеки України шляхом поступової розбудови спільного потенціалу в галузі оборонних технологій.

На першому етапі співпраця буде зосереджена на технічному обслуговуванні й ремонті техніки, яку Україна отримала як від Німеччини, так і від інших партнерів.

У подальшому, кажуть у Rheinmetall, ітиметься про спільне виробництво окремих видів оборонної продукції в Україні.

У перспективі співпраця між Rheinmetall та "Українська оборонна промисловість" може також передбачати спільну розробку військових систем командами українських та німецьких фахівців, зокрема для подальшого експорту Україною, – додали в повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?