"Амбітно, але можливо": названо рік, коли Україна може вступити до ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

"Амбітно, але можливо": названо рік, коли Україна може вступити до ЄС

"Амбітно, але можливо": названо рік, коли Україна може вступити до ЄС
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна може вступити до Євросоюзу в 2035 році. За його словами, якщо настрої всередині ЄС збалансуються, балканські країни успішно інтегруються у 2025 році, то після цього в України з’явиться реальний шанс отримати європейську перспективу, повідомляє ONLINE.UA.

"Амбітно, але можливо. Нагадаю, що для цього потрібна згода всіх країн-членів ЄС. Тому до того часу маємо реально стрибнути вище голови, щоб змінити Україну і українці", - написав Клімкін.

Український дипломат пояснює, що потім розпочнуться передвступні переговори. Якщо проаналізувати ретроспективу розширення ЄС в останні роки, то з моменту подачі заявки на вступ до моменту отримання членства проходило в середньому 10-12 років.

"До речі, європейська бюрократія нікуди не поділась, а, здається мені, чим далі, тим заплутаніша і складніша. Щодо вступу Болгарії та Румунії дехто в ЄС досі вважає, що їх прийняли дещо поспіхом. Тому рахуємо, тут нічого надскладного, шкільна арифметика: +/- 2035 рік", - написав міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Євросоюзу стверджує, що ідея оголошення Україною дефолту за зовнішніми зобов’язаннями є небезпечною, адже ситуація в країні зараз не вимагає такого кроку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?