"Все буде зруйновано": Євросоюз зробив попередження Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Все буде зруйновано": Євросоюз зробив попередження Україні

"Все буде зруйновано": Євросоюз зробив попередження Україні
Джерело:  Укрінформ

Влада Євросоюзу стверджує, що ідея оголошення Україною дефолту за зовнішніми зобов’язаннями є небезпечною, адже ситуація в країні зараз не вимагає такого кроку, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство "Укрінформ".

Зокрема, цю ініціативу прокоментувала директорка з питань міжнародних економічних відносин і глобального управління Гнерального директорату Єврокомісії з економічних та фінансових справ Єлена Флорес. На її думку, дефолт міг би бути оголошений за політичними мотивами, і це був би найгірший сценарій.

"Якщо в поточних умовах якимось чином буде допущений дефолт – все, що було досягнуто у минулі роки, буде зруйновано вже наступного дня. Якщо говорити простою мовою, ціна буде дуже високою. Прискорене та штучне зниження вартості активів, падіння рівня життя, висока інфляція і відсутність доступу до зовнішніх кредитних грошей. І, зрозуміло, жодних інвестицій, в умовах непевності, нестачі довіри та ненадійності", - сказала представниця Єврокомісії.

Окрім того, вона підкреслила, що ситуація штучного дефолту виглядатиме навіть гірше, ніж була б за умови вимушеного припинення обслуговування боргових зобов’язань, спричиненого економічними негараздами.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше експерти намагалися пояснити, чому олігарх Ігор Коломойський заговорив про дефолт. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?