Чому Коломойський заговорив про дефолт – версії експертів
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому Коломойський заговорив про дефолт – версії експертів

Чому Коломойський заговорив про дефолт – версії експертів
Джерело:  online.ua

Резонансне інтерв’ю олігарха Ігоря Коломойського про необхідність оголошення Україною дефолту, викликало неабиякий резонанс, як серед політиків, так і серед звичайних громадян. Як вже повідомляв ONLINE.UA, власник телеканалу «1+1» та колишній співвласник «Приватбанку» порадив Володимиру Зеленському «не слухати Захід», а просто відмовитися від боргів, я це колись зробила Греція.

Думки політичних експертів щодо справжніх намірів Коломойського розійшлися. На переконання Віталія Портникова, це не просто порада, а сценарій, який є одним з основних. Дефолт України Ігорю Коломойському потрібен для «скупки задешево всього, що залишилося від українських активів», починаючи від землі і закінчуючи державними підприємствами.

Наслідки дефолту, як пише Портников у своєму блозі, стануть для України катастрофічними: падіння вартості національної валюти, стрімке зростання цін, суттєве скорочення доходів більшості населення. В умовах, коли у людей зберігається велика кількість зброї, це може привести не тільки до масового виїзду з країни, а й до серйозних заворушень соціального характеру.

На думку Віталія Портникова, новий президент Зеленський «потрібен олігархам рівно на рік – рік тріумфальної скупки всього, що погано лежить».

В свою чергу, фінансовий експерт інвестиційної компанії Dragon Capital Сергій Фурса переконаний, що Коломойський блефує і у нього немає наміру добиватися дефолту. Останні заяви – це шантаж, розрахований на Захід.

«Коломойський став на новий рівень і шантажує Захід дефолтом України. Коли йому говорять, що треба ж повернути гроші, виведені з Приватбанку, він відповідає, що зараз влаштує дефолт і вся країна полетить в тартарари. Так що дайте мені мою частку і все буде добре…», – пише Фурса.

Нагадаємо, що протягом найближчих місяців в апеляційному суді буде вирішена доля націоналізації Приватбанку. Якщо суд скасує попереднє рішення Окружного адміністративного суду м. Києва про визнання націоналізації незаконною – для продовження співпраці в МВФ перешкод не буде. Якщо ж судді залишать попереднє рішення в силі, це зупинить фінансування з боку МВФ та призведе до відкликання ліцензії у найбільшого банку України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?