НБУ може визнати "ПриватБанк" неплатоспроможним - перші подробиці
Категорія
Економіка
Дата публікації

НБУ може визнати "ПриватБанк" неплатоспроможним - перші подробиці

НБУ може визнати "ПриватБанк" неплатоспроможним - перші подробиці
Джерело:  interfax.com.ua

Заступник глави НБУ Олег Чурій заявив, що практична реалізація рішення апеляційного суду про скасування націоналізації "ПриватБанку" призведе до скасування відповідних рішень Нацбанку й уряду і повернення банком 155 млрд гривень, внесених державою в капітал.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"Ми можемо фантазувати, що станеться в разі негативного рішення апеляційного суду... Капітал "ПриватБанку" - 147 млрд гривень. Якщо відняти 155 млрд гривень, матимемо величезну діру в капіталі, точніше, в активах. І НБУ знову визнає банк неплатоспроможним", - описав він можливий сценарій.

За словами Чурія, в такому разі банк буде передано Фонду гарантування вкладів фізосіб, який вимагатиме в уряду ОВДП для виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам, а фонд, у свою чергу, прийде по їхню монетизацію до Нацбанку.

"Матимемо вплив і на валютний ринок, і на інфляцію", - сказав заступник глави НБУ.

Він також наголосив, що Нацбанк не має права коментувати рішення судів, проте події, що відбуваються, є ризиком для ринку.

Як повідомляв ONLINE.UA,  рішення суду про визнання незаконною націоналізацію "ПриватБанку" виконати неможливо. З даною заявою виступив радник новообраного президента Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?