"Це неможливо": у Зеленського повідомили Коломойському невтішну новину
Категорія
Економіка
Дата публікації

"Це неможливо": у Зеленського повідомили Коломойському невтішну новину

"Це неможливо": у Зеленського повідомили Коломойському невтішну новину
Джерело:  ЛІГА.net

Рішення суду про визнання незаконною націоналізацію ПриватБанку виконати неможливо. З даною заявою виступив радник новообраного президента Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, передає ONLINE.UA з посиланням на Ліга.нет.

"Суд Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку. Навіть якщо припустити, що суди вищих інстанцій це рішення підтримають, його неможливо буде виконати. Немає практичного способу зробити повну реституцію ПриватБанку і повернути його попереднім власникам", - говорить Данилюк.

 Радник Зеленського наголосив, що у разі реституції держава забирає свій внесок у розмірі понад 155 млрд гривень, унаслідок чого капітал банку відразу зменшується на цю суму.

"Після чого Приват не буде відповідати вимогам Нацбанку і повинен бути виведений з ринку. Очевидно, варіант з поверненням неможливий з практичної точки зору... тому вибрали варіант компенсації", - зазначив Данилюк, додавши, що "остаточне рішення - за судами".

При цьому він підкреслив важливість того, щоб "як мінімум у Верховному суді, де буде прийматися остаточне рішення, не було суддів з підмоченою репутацією".

На думку Данилюка, за можливе рішення про компенсацію колишнім власникам чи повернення ПриватБанку заплатять платники податків.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український олігарх Ігор Коломойський заявив, що підтримує Якова Смолія як главу Національного банку України, однак переконаний, що його заступниці Катерині Рожковій місце за ґратами

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?