Американські аналітики здивували прогнозом щодо курсу гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Американські аналітики здивували прогнозом щодо курсу гривні

Американські аналітики здивували прогнозом щодо курсу гривні
Джерело:  online.ua

Аналітики американського фінансового холдингу JP Morgan неочікувано покращили оцінку курсу гривні до кінця 2019 року до 25 гривень за долар з 25,5 гривень за долар місяцем раніше. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оновлений прогноз холдингу.

Аналітики кажуть, що у першому кварталі 2020 року гривня може знизитися до 25,5 гривень за долар, у другому - до 26,3 грн/дол і до 27 грн/дол у третьому. За розрахунками аналітиків JP Morgan, зростання ВВП України в 2019 році становитиме 4,3%, а у 2020 році темп зростання ВВП знизиться до 3,8%.
Експерти кажуть, що найбільшими ризиками для української економіки залишаються суди щодо Приватбанку, які можуть затягнутися на тривалий період у зв'язку зі значною кількістю справ.

"Приватбанк залишиться великою загрозою для співпраці з Міжнародним валютним фондом, найімовірніше, протягом трьох років після узгодження EFF", - заявили аналітики.

Вони додали, що очікують укладення угоди EFF до кінця поточного року, а на початку 2020 року - розподілу коштів МВФ.

Як повідомляв ONLINE.UA, світові  фінансові експерти вважають, що найближчим часом може статися  нова економічна криза, яка торкнеться України. Фінансова криза 2008 року не аби як вплинула на нашу державу, але новий спад може бути не настільки катастрофічним, вважають деякі фахівці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?