Американські експерти шоковані рішенням США щодо інавгурації Зеленського
Категорія
Світ
Дата публікації

Американські експерти шоковані рішенням США щодо інавгурації Зеленського

Американські експерти шоковані рішенням США щодо інавгурації Зеленського
Джерело:  online.ua

Провідні політичні експерти у США висловили нерозуміння стосовно рішення американського уряду направити на інавгурацію нового президента України Володимира Зеленського делегацію низького рівня. На їхню думку, це дає «поганий сигнал» та свідчить про складні стосунки між адміністрацією Трампа і «командою Зеленського», повідомляє ONLINE.UA.

Колишній посол США у Росії Майкл Макфол вважає, що Дональд Трамп мав би надіслати до Києва свого радника з питань національної безпеки Джона Болтона, а не міністра енергетики.

«Навіть на інавгурацію Януковича адміністрація Обами прислала Радника з національної безпеки Джима Джонса. Команда Трампа тут робить помилку. Надішліть Болтона!», – написав Макфол у своєму Твіттері.

Схожої думки притримується і колишній посол США в Україні Стівен Пфайфер. Він вважає, що США нині повинна почати розбудовувати контакти з президентом Зеленським. Натомість країна «відкликала талановитого і досвідченого посла».

Як відомо, кілька тижнів тому до Америки була достроково відкликана посол США в Україні Марі Йованович. У неї склалися напружені стосунки не тільки з адміністрацією Трампа, але й з кількома українськими високо посадовцями. Зокрема, зі звинуваченнями у політичному тиску з боку Йованович нещодавно виступив генпрокурор Юрій Луценко.

Нагадаємо, що Генеральний секретар ООН вчора неочікувано написав листа Володимиру Зеленському.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?