Генсек ООН неочікувано написав листа Зеленському
Категорія
Політика
Дата публікації

Генсек ООН неочікувано написав листа Зеленському

Генсек ООН неочікувано написав листа Зеленському
Джерело:  Укрінформ

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш написав листа новообраному президенту України Володимиру Зеленському. Генсек вкотре нагадав про підтримку мирного врегулювання на сході України, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Хочу висловити мої щирі вітання і найкращі побажання у зв'язку з Вашим обранням на посаду Президента України", - йдеться в документі.

Гутерріш надіється, що за президентства Зеленського Україна і надалі буде мати "чудові стосунки" з ООН. Політик наголосив, що Координатор системи ООН в Україні, як і вся місцева команда організації, готові надавати всебічну підтримку у втіленні Україною цілей сталого розвитку ООН до 2030-го року, а також сприяти проведенню реформ.

 "Користуючись нагодою, хочу висловити повну підтримку ООН найважливіших зусиль Нормандської четвірки, Тристоронньої контактної групи в Мінську і Організації з безпеки і співробітництва в Європі у розв'язанні конфлікту на сході України. Закликаю всі сторони оживити дипломатичні зусилля в дусі конструктивного діалогу, з метою втілення Мінських домовленостей", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UА, перший президент України Леонід Кравчук дав декілька порад новообраному президентові Володимиру Зеленському.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?