Американський конгресмен заявив про нову холодну війну з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Американський конгресмен заявив про нову холодну війну з РФ

Американський конгресмен заявив про нову холодну війну з РФ
Джерело:  online.ua

За словами головного представника Республіканської партії у комітеті із закордонних справ Палати представників Конгресу США Майкла Маккола, США вступили у нову холодну війну з РФ.

Джерело: CNN

У США повідомили про початок нової холодної війни з РФ

Маккол підкреслив, що на його думку, очільник Кремля Володимир Путін відчув слабкість Заходу і тому саме зараз може планувати напад на Україну.

Я так думаю. Я так думаю, оскільки, на мою думку, президент РФ Володимир Путін знову відчув тут запах слабкості. Якщо керівництво РФ і розпочне вторгнення в Україну, зараз для цього настав час, - підкреслив Маккол.

За його словами, у Кремлі планують відбудувати радянську імперію і повернути Україну до її складу.

Маккол також заявив, що Вашингтон докладає недостатньо зусиль для того, щоб уникнути нової зброїної агресії Кремля проти України.

Я не бачу значного стримування. Я бачу якусь жорстку риторику, але мало дій... Ви повинні викласти на стіл речі на зразок санкцій, вам треба говорити про продаж ще озброєнь, продаж озброєнь Україні, - вважає Маккол.

У Вашингтоні кілька днів тому заявили про підготовку РФ провокацій, які можна буде використати, як привід для вторгнення в Україну.

У Польщі попереджують по підготовку РФ вторгнення в Україну

За словами керівника Нацбюро Польщі з питань національної безпеки Павела Солоха, РФ продовжує нарощувати кількість військових та озброєння біля українського кордону, що може свідчити про підготовку до вторгнення в Україну вже найближчими днями.

При цьому керівник Нацбюро Польщі з питань безпеки підкреслив, що можливий будь-який сценарій розвитку подій.

Він також повідомив про заплановану зустріч президентів Володимира Зеленського та Анджея Дуди.

Він додав, що представники США запевнили керівництво Польщі у тому, що будуть інформувати союзників вне залежності від того, як будуть просуватись переговори стосовно деескалації ситуації.

Між тим, голова МЗС РФ Сергій Лавров повідомив, що найближчими днями повинні відбутись зустрічі представників Заходу з дипломатами Кремля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?