Російські спецслужби готують провокації для звинувачення України в агресії
Категорія
Україна
Дата публікації

Російські спецслужби готують провокації для звинувачення України в агресії

Російські спецслужби готують провокації для звинувачення України в агресії
Джерело:  online.ua

У Головному управлінні розвідки повідомили, що російські спецслужби готують провокації проти військовослужбовців ЗС РФ, щоб звинуватити в цьому Україну.

Джерело: Фейсбук Головного управління розвідки Міноборони

Провокації російських спецслужб

У заяві ГУР йдеться про те, що російські військові та військові її країн-сателітів отримують вказівки для підготовки провокацій проти своїх військових для звинувачення у цьому України.

За інформацією воєнної розвідки України 13 січня у 3 омсбр ЗС Придністровського регіону Республіки Молдова було проведено службову нараду під час якої особовому складу доведено, що очікуються провокації зі сторони України в районі н. п. Ковбасна (артсклади оперативної групи військ РФ), - вказано в заяві ГУР.

Розпорядження про приведення бригади у вищі ступені бойової готовності не доводились, але було наголошено про готовність особового складу “за першою командою” виконувати завдання за призначенням.

На сьогодні відпустки та звільнення особового складу не скасовано, але командирам та начальникам наказано довести до підлеглих необхідність прибути до військової частини за визначеним сигналом.

Погрози Росії НАТО

Нагадаємо, що раніше голова Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія готується до "лютого розвитку подій" в очікуванні "гарантій безпеки" від НАТО, які передбачають зобов’язання Альянсу не розширюватися на Схід.

Ми категорично не приймемо появу на наших кордонах Північноатлантичного Альянсу, тим паче з урахуванням того курсу, яке проводить українське керівництво. Це червоні лінії, і вони це знають. Другий момент, навіть якщо Україна лишається поза НАТО, лишаються двосторонні домовленості з американцями, англійцями, іншими західними країнами, які створюють військові об’єкти, бази на Азовському морі — це для нас теж неприйнятно. Бо розміщення на території наших сусідів, в даному разі, України, ударної зброї, яка буде загрожувати Росії — це ще одна червона лінія, — заявив Лавров.

Також голова російського зовнішньополітичного відомства зажадав від НАТО письмових гарантій безпеки.

Нагадаємо, що переговори між НАТО та Росією в Женеві 12 січня не закінчилися успіхом.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що зустріч між НАТО і Росією щодо ситуації в Україні була «непростою дискусією» і що «розбіжності буде нелегко подолати», але додав, що союзники по НАТО та Росія «виразили необхідність відновити діалог».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?