Американський стартап навчився робити їжу з повітря
Категорія
Технології
Дата публікації

Американський стартап навчився робити їжу з повітря

Американський стартап навчився робити їжу з повітря
Джерело:  online.ua

У Сан-Франциско з'явився новий стартап Air Protein, який пропонує виробляти м'ясо незвичним способом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт компанії та американські медіа.

За словами засновників, їх надихнула ідея NASA. Вчені припустили, що їжу можна виробляти штучно з вуглекислого газу, який виробляють космонавти.

Основою розробок стали мікроорганізми-гідрогенотрофи. Вони за наявності водню оновлюють газ до метану. Вироблена енергія дозволяє створювати необхідні білки, з яких складається м'ясо.

У компанії особливо наголошують, що кінцевий продукт - це їжа, яка вільна від пестицидів, гормонів, антибіотиків.

Фахівці використали елементи, знайдені у повітрі, для формування поживного білка з набором амінокислот, що можна порівняти з тваринним походженням. Зокрема, у ньому зафіксована наявність вітамінів групи B.

Синтетичний порошок отримав світло-коричневий колір та "нейтральний" смак. Вважається, що його можна надалі перетворити на більш зручний для споживання вигляд, а також додавати як протеїновий концентрат.

Air Protein наразі розглядає можливість виробництва пісних бургерів, білкової пасти, пластівців, напоїв. Процес може бути організований незалежно від погоди чи періоду року.

Автори стартапу назвали свої технології щонайменш революцією, яка допоможе людству в умовах руйнівного використання земних ресурсів.

Як повідомляв ONLINE.UA, науковий колектив нещодавно виступив із заявою про новий план боротьби з глобальним потеплінням. Основа його - зміни у шкільному раціоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?