Британія відмовилася сплатити 100 мільярдів євро за вихід з ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія відмовилася сплатити 100 мільярдів євро за вихід з ЄС

Британія відмовилася сплатити 100 мільярдів євро за вихід з ЄС
Джерело:  Reuters

У Лондоні відмовилися платити 100 мільярдів євро за вихід Великої Британії з Євросоюзу.

Про це заявив міністр по виходу королівства з ЄС Девід Девіс, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Нам потрібно детально обговорити, які наші права і обов'язки", — пояснив він, додавши, що поки британський уряд не отримав від Брюсселя інформації про те, яку конкретно суму потрібно сплатити за вихід з ЄС.

Раніше авторитетне видання The Financial Times повідомляло, що Франція та Німеччина наполягають на сумі у 100 мільярдів євро, при тому, що голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер говорить про суму у 50 мільярдів фунтів стерлінгів, а канцлер Австрії Крістіан Керн — 60 мільярдів.

Читайте також: Вихід Британії з ЄС: стало відомо про жорсткий сценарій

На їхню думку, саме стільки Сполучене Королівство заборгувало ЄС з розрахунку взятих на себе довгострокових фінансових зобов'язань. У свою чергу, Британія готова заплатити не більше трьох мільярдів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Євросоюзі узгодили першочергові питання, які будуть обговорюватися з Британією щодо виходу з ЄС – ними стали громадянські права, фінанси та кордони Ірландії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?