Чому Зеленський не може зупинити Путіна - в ЄС шокували відвертим зізнанням
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому Зеленський не може зупинити Путіна - в ЄС шокували відвертим зізнанням

Чому Зеленський не може зупинити Путіна - в ЄС шокували відвертим зізнанням
Джерело:  online.ua

Багатьох українців найбільше хвилює питання, чому українській владі не вдається зупинити ні війну на Донбасі, ні повернути окупований Крим, хоча це неодноразово обіцялося як колішнім президентом Петром Порошенком, так і чинним главою держави Володимиром Зеленським. Наша країна відчуває стабільну та потужну міжнародну підтримку з боку міжнародних партнерів - Євросоюзу, США та НАТО, однак роками нічого не змінюється. Що ж насправді відбувається? Виявилося, що проблеми України вже давно не цікавлять багатьох політичних гравців. Так, напередодні відеоконференції Східного партнерства в Брюсселі заявили, що у лідерів ЄС вже більше немає "апетиту" для перегляду політики блоку щодо Росії. На це зізнання зважилися анонімні джерела в Євросоюзі, передає ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

Так, джерело видання звернуло увагу на те, що дії Росії у країнах Східного партнерства не стоять на офіційному порядку денному обговорення, однак ще залишилася надія, що цю тему будуть обговорювати.

"Якщо хтось із лідерів захоче сказати про роль Росії в регіоні, про Росію в сенсі пандемії тощо – вони матимуть таку можливість. Але Росія як така не є на порядку денному саміту Східного партнерства", - розповідає анонім.

За його словами, питання "Мінська" буде розглядатися на рівні саміту ЄС, а не Східного партнерства.

"Президент Мішель уважно слідкує за подіями на Донбасі і буде обговорювати це цього тижня з Меркель та Макроном", - додало джерело видання.

Інший анонімний співрозмовник наголосив, що серед лідерів ЄС немає інтересу до перегляду чинної політики ЄС щодо Росії. Це означає, що Євросоюзу вже набридло вирішувати проблеми України, постійно тиснути на Путіна, щоб він зупинив своє агресію. Наразі Зеленський залишився без тієї підтримки, яка була за часів Порошенка.

"Ми постійно нагадуємо Росії про необхідність виконання Мінська. І я не бачу ні "апетиту" лідерів, ні потреби переглядати підходи у політиці ЄС щодо Росії", - заявив анонім.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, лідери країн-членів ЄС 19 червня уважно розглянуть стан справ  щодо виконання Мінських угод. Це зазначається у листі президента Європейської Ради Шарля Мішеля до лідерів країн-членів Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?