Лідери Євросоюзу терміново зберуться через Україну - у чому річ
Категорія
Політика
Дата публікації

Лідери Євросоюзу терміново зберуться через Україну - у чому річ

Лідери Євросоюзу терміново зберуться через Україну - у чому річ
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу продовжує активно слідкувати за ситуацією в Україні та ухвалювати рішення, які можуть допомогти офіційному Києву розібратися із наймасштабнішими проблемами. Так, нещодавно стало відомо, що лідери країн-членів ЄС 19 червня детально обговорять стан справ щодо виконання Мінських угод. Це наголошується у листі президента Європейської Ради Шарля Мішеля до лідерів країн-членів ЄС напередодні відеоконференції лідерів блоку. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Євросоюзу.

"Під час зустрічі ми торкнемося стану справ щодо імплементації Мінських угод", - йдеться в листі.

За попередніми даними, головною темою відеозустрічі стане семирічний бюджет ЄС, багаторічна фінансова рамка, та план відновлення економіки Євросоюзу після пандемії коронавірусу. Окрім того, наголошується, що відеоконференція почнеться з обміну думками з президентом Європейського парламенту Давідом Сассолі.

"Потім прем'єр-міністр Хорватії Андрєй Плєнковіч зробить коротку презентацію результатів головування Хорватії у Раді ЄС, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн і президент Європейської Ради Шарль Мішель відзвітують про відеоконфренцію з прем'єр-міністром Британії Борисом Джонсоном", - сказано в листі.

Що цікаво, нещодавно очільник МЗС Дмитро Кулеба поділився думкою, що українській стороні вдається продовжувати переговори з офіційною Москвою лише завдяки одному фактору. Український дипломат вважає, що команда Володимира Зеленського тримає Мінські переговори на "німецько-французькому апараті штучної вентиляції легень". Глава МЗС запевняє, що "Мінськ" ще не помер, оскільки його підживлює ініціативність канцлерки ФРН Ангели Меркель та французького лідера Еммануеля Макрона.

Як повідомляв ONLINE.UA, команду представників офіційного Києва на переговорах щодо Донбасу у Мінську нещодавно розширили вихідцями з ОРДЛО. Міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков розповів про першу реакцію проросійських сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?