Чорногорія зробила резонансну заяву про спецслужби Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Чорногорія зробила резонансну заяву про спецслужби Путіна

Чорногорія зробила резонансну заяву про спецслужби Путіна
Джерело:  РІА Новини

Спеціальний прокурор Чорногорії Мілівое Катніч заявив, що спецслужби Росії стоять за плануванням державного перевороту в країні 16 жовтня 2016 року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.
Як пише чорногорське видання Vijesti, Катніч заявив, що тепер у слідства є відомості, згідно з якими російські спецслужби були пов'язані з учасниками змови. Слідство також сподівається отримати від Кремля пояснення. Прокурор зазначив, що висновки засновані на свідченнях фігурантів справи і їх переговорах.
Читайте також: Спроба перевороту в Європі: український депутат жорстко висміяв Росію
За словами Катніча, єдиним мотивом організатора спроби держперевороту Едуарда Широкова, справжнім прізвищем якого є Шишканов, було не допустити вступу Чорногорії до НАТО.
Спеціальний прокурор стверджує, що Широков в 2014 році працював в посольстві Росії в Польщі і був видворений за шпигунство, однак після цього російські спецслужби видали йому нові документи. Катніч додав, що Широков - співробітник спецслужб Росії.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше журналісти The Sunday Telegraph з посиланням на власні джерела написали, що влада Чорногорії дійшла висновку про причетність Росії до спроби організації перевороту 16 жовтня 2016 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?