ЄС готує новий план по введенню потужних санкцій проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС готує новий план по введенню потужних санкцій проти Росії

ЄС готує новий план по введенню потужних санкцій проти Росії
Джерело:  online.ua

Франція і Велика Британія готують новий план по введенню потужних санкцій проти Росії за отруєння Сергія Скрипаля в Солсбері отрутою "Новачок". Документ буде внесений на розгляд Ради Європи, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Telegraph.

За даними джерела, Лондон і Париж мають намір ініціювати, щоб санкції були введені проти керівників розвідувальних відомств і політиків Росії, які визнані відповідальними за хіматаку в Солсбері. Їм повинен бути заборонений в'їзд в країни Євросоюзу, а також повинні бути заморожені їхні рахунки.

Аналогічний санкційний план в ЄС мають намір представити і по кібератакам. Зокрема, в МЗС Великої Британії планують запропонувати країнам Євросоюзу за таким же механізмом карати відповідальних за проведення кібератак у світі.

Британський міністр закордонних справ Джеремі Хант уточнив, що санкційний план по введенню обмежень за застосування хімічної зброї буде спрямований не тільки проти Росії, але і проти всіх країн, які намагаються використовувати хімзброю.

"Після багатьох років, коли ніхто не застосовував хімічну зброю, виникли ситуації на зразок того, що сталося в Сирії і Солсбері. Ми повинні підвести червону межу для всіх тих, хто намагається використовувати цю жахливу зброю. Вони повинні розуміти, що відповідальність за це буде дуже високою", - підкреслив глава МЗС Британії.

Нагадаємо, в Москві досі категорично відкидають свою причетність до отруєння Скрипаля в Солсбері, незважаючи на ряд незаперечних доказів. Кілька днів тому цю ситуацію коментував президент Росії Володимир Путін, який назвав колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля "зрадником і покидьком", але запевнив, що його отруєння не було замовленням Москви. Російський глава зажадав, щоб Лондон надав докази причетності Росії до подій в Солсбері, зазначивши, що вважає отруєння Скрипаля - війною спецслужб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Нідерландах закликали владу ЄС посилити санкції проти РФ, оскільки саме росіяни стоять за наймасштабнішими кібератаками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?