МВФ, США і ЕС звернулися до української влади з неочікуваним проханням
Категорія
Світ
Дата публікації

МВФ, США і ЕС звернулися до української влади з неочікуваним проханням

МВФ, США і ЕС звернулися до української влади з неочікуваним проханням
Джерело:  online.ua

Голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін заявив, що отримав листа від послів США та ЄС, а також від представництва міжнародного валютного фонду з проханням відкласти розгляд усіх законопроектів про незаконне збагачення.

Про це він сказав на погоджувальній раді 18 березня, передає ONLINE.UA.

Він наголосив, що відповідне прохання було у листі, яке надійшло йому у понеділок.

"Посол США, місія МВФ, посол Євросоюзу написали лист - сьогодні прийшло: вони просять відкласти розгляд всіх законопроектів, тому що вони недосконалі. У тому числі і президентський", - сказав голова парламентського комітету.

Як відомо, 26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення. Суд вирішив, що положення статті не відповідають принципам верховенства права та презумпції невинуватості. Зокрема, стаття про незаконне збагачення нібито зобов’язує самого підозрюваного довести законність його статків.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Клімкін заявив, що  Європейський Союз не покарає Україну через скасування Конституційним судом статті про незаконне збагачення, тому за безвіз українці можуть не хвилюватися.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?