В МЗС України відповіли, чи скасують безвіз через рішення КС
Категорія
Україна
Дата публікації

В МЗС України відповіли, чи скасують безвіз через рішення КС

В МЗС України відповіли, чи скасують безвіз через рішення КС
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Павло Клімкін повідомляє, що Європейський Союз не покарає Україну через скасування Конституційним судом статті про незаконне збагачення, тому за безвіз українці можуть не хвилюватися, передає ONLINE.UA.

За його словами, Україна натомість має знайти "залізобетонне" правове рішення.

Варто зазначити, що саме стаття про незаконне збагачення була однією з головною вимог Євросоюза для надання безвізу.

"Давайте спробуємо заспокоїтися. Впевнений, ЄС не каратиме мільйони українських громадян через це рішення. Врешті-решт, саме українці страждають від корупції та корупційних схем", - написав Клімкін.

Окрім того, український дипломат зазначив, що зараз необхідне нове рішення, яке "раз і назавжди врегулює усі питання".

"Інакше – матимемо серйозну кризу довіри у взаєминах з нашими друзями та партнерами. І на кону не просто безвізовий режим, а підтримка України. Не маємо права підвести тих, хто в нас вірить, а головне – самих себе", – сказав голова МЗС.

Як повідомляв ONLINE.UA, влада Євросоюзу вкотре нагадала, що боротьба з корупцією є наріжним каменем у співпраці з Україною. З даною заявою виступив речник зовнішньополітичної служби ЄС у четвер в Брюсселі, відповідаючи на прохання журналіста прокоментувати рішення Конституційного суду щодо скасування статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?