ПЦУ поширила спеціальну молитву проти COVID-19 - текст
Категорія
Україна
Дата публікації

ПЦУ поширила спеціальну молитву проти COVID-19 - текст

ПЦУ поширила спеціальну молитву проти COVID-19 - текст
Джерело:  online.ua

Єпископат та духовенство Православної церкви України провели синод з приводу пандемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт релігійної структури.

Окрім того, представники церкви узгодили текст офіційної молитви проти нової інфекції. Вона отримала назву "Молитва під час пошесті згубної (епідемії)" та була оприлюднена:

Господи, Боже наш, багатий милосердям і милістю, що Своїм мудрим Провидінням керуєш нашим життям, вислухай нашу молитву, прийми покаяння за гріхи наші, припини пошесть згубну, яка спіткала нас, як Ти і раніше припиняв згубні пошесті серед людей.

Милосердний Спасителю, захисти здоров'я тих, хто на Тебе уповає. Лікарю душ і тіл наших, дай одужання тим, що хворіють, і підведи їх з ложа недуги та страждань. Благослови, Господи, укріпи і захисти Своєю благодаттю усіх тих, хто з благодійністю і жертовністю піклується про хворих вдома чи в лікарнях. Визволи людей в нашому місті (селі, монастирі), в нашій країні і по всьому світу від пошесті згубної, від хвороб і страждань та навчи нас цінувати життя і здоров'я як Твої дари. Дай нам, Боже, Твій мир і наповни наші серця непохитною вірою в Твій захист, надією на Твою підтримку і любов'ю до Тебе і наших ближніх.

Твоє бо є щоб милувати і спасати нас, Боже наш, і Тобі славу возсилаємо, Отцю, і Сину, і Святому Духу, нині і повсякчас і навіки віків. Амінь.

За підсумками синоду Православна церква встановила, що усім слід виконувати розпорядження влади з питань карантину. Єпископат закликав вірян лишатися вдома та відстежувати молитву за допомогою відеозв'язку.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський записав нове відеозвернення. Він розповів про шляхи, якими можуть скористатися українці за кордоном для повернення додому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?