Країна не зупиняється: Зеленський пояснив ситуацію з коронавірусом у новому зверненні
Категорія
Україна
Дата публікації

Країна не зупиняється: Зеленський пояснив ситуацію з коронавірусом у новому зверненні

Країна не зупиняється: Зеленський пояснив ситуацію з коронавірусом у новому зверненні
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський виступил з невідкладним зверненням до населення ввечері у вівторок, 17 березня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Офісу президента, який оприлюднив відеоролик.

За словами державного лідера, "країна не зупиняється, країна працює". Про це свідчить навіть готовність народних депутатів працювати на рівні комітетов і в разі необхідності збиратися на засідання.

Зеленський адресував значну ччастину звернення громадянам, які знаходяться за кордоном. Якщо вони хочуть повернутися на батьківщину, їм необхідно зареєструватися у спеціальній системі "ДРУГ", створеній зусиллями Міністерства закордонних справ.

"Це допоможе дипломатам та спростить формування списків громадян, які мають терміново повернутися додому. Ті, кому не вдасться зареєструватися, мають звернутися до українського посольства чи консульства на території країни перебування", - додали в ОПУ.

Також українська сторона створила "хабові точки". З цих локацій громадяни зможуть відправитися додому безкоштовно, або за пільгою. Їх організували у Стамбулі, Дубаї, Абу-Дабі, Празі, Берліні, Варшаві, Перемишлі, Відні, Братиславі, Ризі, Вільнюсі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я підтвердило два смертельні випадки  від ураження коронавірусом COVID-19 на території України. Випадки зафіксовані станом на 20:00 у вівторок, 17 березня. Загальна кількість хворих збільшилася до 14.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?