Справа з позбавленням Артеменка мандату абсурдна - Горбаль
Категорія
Політика
Дата публікації

Справа з позбавленням Артеменка мандату абсурдна - Горбаль

Справа з позбавленням Артеменка мандату абсурдна - Горбаль
Джерело:  online.ua

Народний депутат 4-6 скликань, екс-член Ради Національного банку України Василь Горбаль вважає, що Андрій Артеменко, який був позбавлений мандату народного депутата Верховної Ради, сам посприяв цьому, піднявши тему подвійного громадянства.

Про це він сказав у програмі Руденко.ONLINE.UA.

"На державній службі, отримувачі представницьких мандатів, не тільки Верховної Ради, але й місцевих рад, не мають бути володарями кількох паспортів. Єдине, що у нас в законодавстві ніде немає запобіжників стосовно того, а що, якщо виявиться. Напевно, це мають бути зміни в виборче законодавство, де чітко має бути це прописано", - сказав він.

Читайте також: Артеменко звернувся до адмінсуду з проханням про відновлення українського громадянства

"Артеменко написав у себе на сторінці в Facebook, що він зараз людина без громадянства, він стверджує, що він вийшов з канадського громадянства до того, як стати народним депутатом. Якщо це так, то тоді ситуація стає дійсно реально абсурдною. Чуток багато, але, чомусь є у мене переконання, що в парламенті окрім Артеменка як мінімум пара десятка таких людей сьогодні є", - зазначив Горбаль.

Він вважає, що при позбавленні Артеменка мандату й громадянства спрацював його політичний досвід.

"Він сам підняв тему подвійного громадянства, притому вона не вписувалась в усі його ініціативи, поїздки у США", - сказав банкір, додавши, що тему свого канадського громадянства Артеменко тех підняв сам.

Як повідомляв ONLINE.UA, скандал із Артеменком здійнявся після того, як він заявив, що передав екс-раднику президента США Дональда Трампа Майклу Флінну план з врегулювання ситуації в Україні, який передбачав винесення на референдум питання передачі Криму в оренду Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?