У Зеленського назвали офіційну причину розпуску Ради
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського назвали офіційну причину розпуску Ради

У Зеленського назвали офіційну причину розпуску Ради
Джерело:  online.ua

Радник президента України з юридичних питань Андрій Богдан заявив, що Володимир Зеленський в своєму указі про розпуск парламенту буде опиратися на норми Конституції, передає ONLINE.UA.

"Пункт перший статті 90 (Конституції України – ред.) – це відсутність коаліції у Верховній Раді", - сказав він, відповідаючи на питання, яка причина буде вказана в указі президента про розпуск Верховної Ради.

Юрист нагадав, що указ президента не може ґрунтуватися на будь-яких рішеннях будь-яких суддів.

"В даному випадку – це буде оцінка правової ситуації, що склалася у Верховній Раді. Цей указ буде ґрунтуватися виключно на Конституції України", - додав Богдан.

Як відомо, 20 травня Володимир Зеленський склав присягу президента України і офіційно приступив до виконання обов’язків.Під час своєї промови він заявив про розпуск Верховної Ради і запропонував урядовцям писати заяви про відставку, якщо вони не готові працювати на "благо поколінь".
Пізніше стало відомо, що Зеленський запросив глав фракцій на консультації щодо розпуску Ради.

Варто зазначити, що віце-спікерка парламенту Ірина Геращенко вважає неконституційним розпуск парламенту президентом Володимиром Зеленським. Говорячи про свої враження від інавгурації вона написала "виграла — з десяток парі , що буде дочасний розпуск ВР, хоч це, за її словами, не конституційно.

Як повідомляв  ONLINE.UA,  влада Євросоюзу має надію, що розпуск Верховної ради буде здійснено відповідно до закону, а дострокові вибори будуть вільними, справедливими та такими, що заслуговують на довіру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?