Зеленський розпускає Раду - з'явилася реакція ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Зеленський розпускає Раду - з'явилася реакція ЄС

Зеленський розпускає Раду - з'явилася реакція ЄС

Влада Євросоюзу має надію, що розпуск Верховної ради буде здійснено відповідно до закону, а дострокові вибори будуть вільними, справедливими та такими, що заслуговують на довіру. З даною заявою виступили у представництві ЄС, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Президент Зеленський під час свого виступу на інавгурації закликав до розпуску Ради. Для офіційного оформлення цього рішення необхідні подальші кроки" - йдеться у коментарі.

Після цього в ЄС нагадали, що "вільні, справедливі і такі, що заслуговують довіри вибори є одним із наріжних каменів демократії, яка, в свою чергу, лежить в основі Угоди про асоціацію Україна-ЄС".

 "Важливо зберегти динаміку реформ і забезпечити їхню стійкість і в цьому виборчому році. Розраховуємо продовжити спільну роботу з Україною щодо реалізації Угоди про асоціацію" - заявили у ЄС.

В представництві також додали, що ЄС сподівається на співпрацю з президентом Зеленським, урядом і Радою з цією метою.

Як повідомляв  ONLINE.UA, керманич Кремля Володимир Путін привітає президента України Володимира Зеленського з першими успіхами в справі врегулювання ситуації на Донбасі і нормалізації російсько-українських відносин, якщо це станеться.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?