В МЗС обурені демонтажем пам'ятника воїнам УПА в Польщі
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС обурені демонтажем пам'ятника воїнам УПА в Польщі

МЗС України
В МЗС обурені демонтажем пам'ятника воїнам УПА в Польщі

Міністерство закордонних справ України обурене тим, що у Польщі націоналісти розібрали пам’ятник воїнам УПА.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС України.

"В Україні обурені демонстративними і зухвалими діями щодо українського пам'ятника в селі Грушовичі поблизу Перемишля. Це відверта провокація в переддень вшанування 70-х роковин злочинної акції Вісла - очевидно з метою відвернення уваги від цієї сумнозвісної дати", - зазначається в повідомленні.

В МЗС додали, що Україна та Польща мають спокійно врегулювати цю ситуацію комплексно в правовому полі, щоб у подальшому не було дій подібного роду.

Читайте також: Поляки приголомшили заявою у справі про спалення прапора України

"Ми звернемося до польської сторони за офіційними роз'ясненнями і узгодимо подальші кроки стосовно легалізації усіх місць поховань як на території Польщі, так і польських в Україні з метою забезпечення їм належної опіки на державному рівні відповідно до двосторонньої угоди про збереження місць пам'яті з 1994 р", - йдеться в заяві відомства.

Зазначається, що вже домовлено про проведення найближчими днями у Варшаві двосторонніх консультацій за участю керівництва Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій, яка відповідальна за реалізацію вищезгаданої угоди.

Як повідомляв ONLINE.UA, 11 листопада 2016 року у Варшаві в рамках Маршу незалежності спалили прапор України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?