В окупованому Криму затонув російський підводний човен: спливли цікаві подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

В окупованому Криму затонув російський підводний човен: спливли цікаві подробиці

В окупованому Криму затонув російський підводний човен: спливли цікаві подробиці
Джерело:  online.ua

В окупованому Севастополі відбулася серйозна надзвичайна подія з російським підводним човном - він затонув разом з плавдоком. Причиною події став технічний стан ПД-16, який неможливо було відремонтувати. Подробиці події повідомили в екстрених службах Севастополя, передає ONLINE.UA.

Повідомляється, що російський підводний човен затонув в Південній бухті. На даний момент він вже сплив на поверхність води і знаходиться на плаву. Відомо, що мова йде про підводний човен Б-380, який раніше називався "Горьковський комсомолець". Це великий дизель-електричний підводний човен проекту 641Б "Сом".

Очевидці повідомляють, що з берега видно, що спливший підводний човен накренився. До нього вже направлений буксир для установки огорожі. На даний момент, за даними росЗМІ, розливу нафтопродуктів не спостерігається.

У прес-службі Південного військового округу Чорноморського флоту РФ уточнили, що плавдок ПД-16 і підводний човен, які затонули, були виведені з експлуатації флоту більше десяти років тому. Зокрема, підводний човен на початку 2000-х років хотіли відремонтувати і перекваліфікувати в навчальний, але потім списали. У 2016 році його включили в тендер Міноборони РФ на утилізацію.

Слід додати, що великий плавучий док ПД-16 був закладений в 1938 році на Миколаївському суднобудівному заводі. На ньому проводився ремонт підводних човнів, есмінців, тральщиків, суден забезпечення з водотоннажністю до п'яти тисяч тонн. Плавдок знаходиться в Севастополі з 1945 року. Підводний човен Б-380 був спущений на воду в 1982 році. На початку 90-х років корабель направили на капітальний ремонт в Севастополь.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія по тривозі підняла військові літаки в окупованому Криму. Причиною стали військові навчання, в рамках яких Су-27СМ і Су-30м2 повинні були перехопити в небі умовного противника РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?