Вбивчий коронавірус: вчені знайшли нове джерело розповсюдження
Категорія
Світ
Дата публікації

Вбивчий коронавірус: вчені знайшли нове джерело розповсюдження

Вбивчий коронавірус: вчені знайшли нове джерело розповсюдження
Джерело:  online.ua

Новий коронавірус 2019-nCoV міг поширитися на людей від панголінів, вважають китайські медичні спеціалісти. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters і телебачення КНР.

За оголошеними даними, фахівці знайшли близько 99% схожості між геномами коронавірусу, що виявили в людей та панголінів. Утім, ці тварини можуть бути не єдиними проміжними носіями нової загрози.

"Останні відкриття мають велике значення у запобіганні та контролі над вірусом", - вважають у Південному китайському агрокультурному університеті, який займається вивченням 2019-nCoV.

Нагадаємо, панголіни — ссавці, які живуть переважно в окремих регіонах Африки та на південному сході Азії. Ці тварини відомі своєю лускою, яка вкриває їхнє тіло шар за шаром на кшталт броні. Вони найбільш поріднені з мурахоїдами та броненосцями.

Панголіни наразі перебувають на межі вимирання. Бракон'єри активно полюють на них заради шкіри та м'яса, яке цінують гурмани та любителі традиційної китайської медицини.

Як повідомляв ONLINE.UA, станом на п'ятницю, 7 лютого, жертвами наслідків нового коронавірусу стали 638 осіб. Загалом інфекцію виявили у понад 31 тисячі людей. Окрім того, надійшли також гарні новини — фахівці поставили на ноги 1604 пацієнтів, які потрапили до медичних закладів з початку спалаху.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?