Аналітик Atlantic Council назвав вирішальний фактор для перемоги України у війні
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітик Atlantic Council назвав вирішальний фактор для перемоги України у війні

Аналітик Atlantic Council назвав вирішальний фактор для перемоги України у війні
Джерело:  online.ua

Аналітик Atlantic Council Пітер Дікінсон звертає увагу на те, що за вісімнадцять місяців війни здатність українського народу долати руйнування та розлад, які спричинило повномасштабне вторгнення Росії, була настільки вражаючою, що деякі сторонні спостерігачі навіть поставили під сумнів реальність війни. Він переконаний у тому, що саме надзвичайна стійкість українців стане тим вирішальним фактором, який гарантуватиме перемогу над Росією.

Джерело:  Atlantic Council

У чому полягає феномен непереможності України

За словами Пітера Дікінсона, багатьох людей за кордоном дивують відео, на яких видно, як українці продовжують займатися повсякденними справами, працювати, відпочивати та розважатися навіть попри щоденний ракетний терор з боку РФ та бойові дії, які ніколи не вщухають.

Ознаки нормальності в сьогоднішній Україні не є доказом того, що війна є якимось перебільшенням чи фальшивкою, вони є свідченням мужності та стійкості, які допомагають українцям долати жах найбільшого конфлікту в Європі після Другої світової війни, - наголошує автор статті.

На переконання Пітера Дікінсона, російський диктатор Володимир Путін, коли ухвалював рішення про вторгнення, щиро вірив, що йому вдасть зламати дух та опір українців за лічені дні, однак цього не сталося.

Натомість українські військові давали відсіч із великою майстерністю та хоробрістю, завдавши російським загарбникам караючих втрат і викликавши захоплення усього світу.

Аналітик Atlantic Council також нагадує про мужність українського лідера Володимира Зеленського, який не кинув свій народ напризволяще та залишився в Києві, коли його вмовляли виїхати західні лідери.

На цьому тлі не можна також не згадати про показники державного сектора України під час війни.

Попри щоденний російський терор українські потяги продовжують курсувати вчасно, відіграючи ключову роль в евакуації цивільного населення та слугуючи рятівним кругом для заблокованої української економіки.

Українська пошта часто була однією з перших організацій, які відновлювали діяльність у щойно звільнених регіонах, і навіть знайшла час випустити серію яскравих поштових марок на честь української війни. Тим часом розумне управління Національного банку України запобігло обвалу валюти та зберегло значний рівень економічної стабільності. Енергосистема країни змогла витримати піврічну кампанію російських авіаударів і навіть відновила експорт енергоресурсів навесні 2023 року.

Путін готується до довготривалої війни, однак українців це не зламає

Звичайно, Кремль не розраховував на те, що починає війну з настільки сильною країною.

Російський диктатор чудово усвідомлює, що перспективи вирішальної воєнної перемоги РФ наразі мінімальні.

Саме тому він хоче виснажити український народ тривалою війною, плекаючи надію, що Захід втомиться допомагати українцям у їхній боротьбі за незалежність.

Як зазначає Пітер Дікінсон, йому важко уявити, щоб будь-який західний лідер залишить український народ, якщо його рішучість протистояти Росії не почне помітно слабшати.

Якби мільйони простих українців не продемонстрували такої надихаючої хоробрості, цілком можливо, що Захід вирішив би залишитися осторонь, як це було під час вторгнення Росії в Грузію в 2008 році та окупації Криму в 2014 році. Цього не сталося навесні 2022 року, і навряд чи це станеться, доки незмінною є надзвичайна стійкість України, - підсумовує Пітер Дікінсон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?