Аналітик озвучив попередження щодо перемовин Путіна та Ердогана
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітик озвучив попередження щодо перемовин Путіна та Ердогана

Аналітик озвучив попередження щодо перемовин Путіна та Ердогана
Джерело:  online.ua

На переконання заступника директора аналітичного центру "Політика" Артема Бронжукова, під час переговорів з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом російський диктатор Володимир Путін знову буде намагатися просунути свої вимоги на міжнародній арені.

Джерело: "24 Канал"

В центрі уваги насамперед буде зернова угода 

Як відомо, нещодавно з'явилися інформація про нові пропозиції ООН щодо відновлення зернової угоди, які мають на меті під'єднати Россельхозбанк до SWIFT, а також розблокувати активи роскомпаній.

Як вважає український аналітик, відновлення зернової угоди у колишньому форматі за підсумками перемовин президентів РФ Туреччини вкрай малі.

Путін розуміє, що це (зернова угода – ред.) один з небагатьох інструментів, який залишився, аби маніпулювати і просувати наративи та ідеї, вигідні йому ж. Підключення російського банку до SWIFT – це буде показова історія на політичній арені, де Путіну вдасться просунути своє рішення, – наголосив експерт.

Артем Бронжуков озвучив попередження, що очільник Кремля знову почне вимагати для себе нові поступки.

Це не лише про SWIFT, але й всеохопна історія щодо турецької допомоги в обході санкцій. Тобто більш комплексне сприяння тому, аби російський ВПК та економіка залишались на плаву, – пояснює аналітик.

Захід не повинен піддаватися на маніпуляції Путіна

За словами Бронжукова, чимало міжнародних гравців максимально зацікавлені у відновленні зернової угоди, однак це не означає, що світ повинен виконувати усі забаганки російського диктатора.

Нам важливо переконувати західних партнерів, що Путіна не вмовляти потрібно, а ставити на місце, при чому дуже жорстко. Тоді можна буде запускати роботу зернового коридору і говорити про нову безпекову конструкцію світу, не боячись чергової витівки навіженого диктатора, – озвучив свою пораду аналітик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?