ООН та Туреччина хочуть розблокувати активи роскомпаній — Anadolu
Категорія
Економіка
Дата публікації

ООН та Туреччина хочуть розблокувати активи роскомпаній — Anadolu

ООН та Туреччина хочуть розблокувати активи роскомпаній — Anadolu
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися турецьким журналістам, ООН за участю Туреччини підготувала нові пропозиції для відновлення дії "зернової угоди". В них йдеться про те, що потрібно приєднати дочірню компанію Россельхозбанку до SWIFT, а також розблокувати заморожені активи компаній РФ, які займаються виробництвом добрив у Європі.

Джерело:  Anadolu, росЗМІ

Стало відомо про план ООН та Туреччини щодо Росії

Редакція видання звертає увагу на те, що під час спільної пресконференції зі скандальним російським дипломатом Сергієм Лавровим у Москві очільник МЗС Туреччини Хакан Фідан заявив, що ООН підготувала новий пакет пропозицій за участю Туреччини.

На його переконання, він може стати серйозною базою для відродження "зернової угоди".

Згідно з даними журналістів, ключовими елементами цього плану є включення європейської дочірньої компанії Російського сільськогосподарського банку (Россельхозбанк) до системи SWIFT і розблокування заморожених активів російських компаній, що виробляють добрива в Європі.

У той час як Туреччина, координуючи свої дипломатичні зусилля з ООН, продовжує реанімувати Чорноморську зернову ініціативу, інші альтернативи цій угоді створюють проблеми з безпекою та вартістю, - мовиться у статті.

Журналісти також звертають увагу на те, що серед вимог команди Путіна щодо відродження "зернової угоди" є такі пункти, як повторне підключення Россельхозбанку до системи SWIFT, відновлення поставок сільськогосподарської техніки і запчастин до Росії, зняття обмежень на страхування суден і заборони на доступ до портів.

Як у Росії відреагували на цю інформацію

Скандальна російська дипломатка Марія Захарова не забарилася з коментарем, ознайомившись із матеріалом Anadolu.

Новий пакет пропозицій ООН щодо "зернової угоди" передбачає перепідключення "Россельхозбанка" до SWIFT і розморожування активів російських компаній, повідомило державне турецьке агентство Anadolu. Раніше це все теж "передбачалося", тільки так і не запрацювало, - поскаржилася поплічниця Путіна.

Фото — скриншот

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?