Аналітики фіксують нове успішне просування ЗСУ під час контрнаступу
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики фіксують нове успішне просування ЗСУ під час контрнаступу

контрнтуп ЗСУ, ЗСУ, танки
Джерело:  ISW

Як повідомляє команда американського Інституту вивчення війни, протягом минулої доби Збройні Сили України змогли просунутися біля Андріївки Донецької області та Роботиного і Вербового Запорізької області.

 

ISW оцінив ситуацію на фронті станом на 5-6 жовтня

Згідно з даними іноземних експертів, бійці ЗСУ проводили наступальні операції поблизу Бахмута і просунулися 5 жовтня.

Генштаб ЗСУ також офіційно підтвердив, що наші захисники змогли досягти успіху на схід від Андріївки.

Солдати РФ навіть не приховують, що армія України впевнено рухається до залізничної колії в районі Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

Також відомо, що протягом минулої доби бійці ЗСУ провели наступальні операції на заході Запорізької області: там також зафіксовані просування.

Речник українського Таврійського угруповання військ полковник Олександр Штупун повідомив, що українські сили досягли часткового успіху на захід від Роботиного (10 км на південь від Оріхова). Генштаб України повідомив, що українські війська продовжують вести наступальні дії на Мелітопольському напрямку (захід Запорізької області).

Як росіяни коментують наступ ЗСУ

За словами солдатів РФ, українські воїни намагалися просунутися вздовж лінії Роботине-Вербове (10 км на південь – 18 км на південний схід від Оріхова), у напрямку Копані (11 км на південний захід від Оріхова) та поблизу Новопрокопівки (16 км на південь від Оріхова).

Один з російських воєнкорів навіть публічно визнав, що бійці ЗСУ здійснили просування вздовж лінії Копані-Роботине-Вербове.

Міноборони Росії та інші російські джерела стверджували, що російські війська відбили українські атаки біля Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки), Новодарівки ( 15 км на південний захід від Великої Новосілки), та Приютне (16 км на південний захід від Великої Новосілки).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?