Аналітики ISW назвали серйозну помилку Путіна у підготовці до війни та мобілізації
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітики ISW назвали серйозну помилку Путіна у підготовці до війни та мобілізації

Аналітики ISW назвали серйозну помилку Путіна у підготовці до війни та мобілізації
Джерело:  online.ua

Експерти із американського Інституту дослідження війни дійшли висновку, що очільник Кремля Володимир Путін не доклав жодних зусиль, щоб підготувати громадян РФ до війни та до мобілізації.

Джерело: ISW

Путін навіть не намагався підготувати населення Росії до війни та мобілізації

Аналітики ISW звертають увагу на те, що російські високопоставлені чиновники і кремлівські глашатаї публічно висміювали ідею того, що Росія вторгнеться в Україну, аж до самого початку вторгнення.

Ба більше, російський диктатор досі називає це вторгнення "спеціальною військовою операцією", а не війною. Президент РФ навіть не створював в Росії інформаційних умов для підготовки населення до мобілізації.

Інформаційні промахи Путіна щодо цього особливо важливі, оскільки на російській землі немає ні українських військ, ні військ НАТО, і немає загрози вторгнення в російську глибинку. Зараз не 1812, 1914 або 1941 рік, і фактори, які сприяли мобілізації населення в попередніх російських війнах, просто відсутні в цій агресивній війні, хоч би як Путін представляв її своєму народу, - йдеться в повідомленні.

Збройні сили Росії не створювали умов для ефективної широкомасштабної мобілізації останні 14 років

За словами іноземних експертів, процес мобілізації буде потворним, якість резервістів низькою, а їхня мотивація воювати, ймовірно, ще гіршою.

Що важливо розуміти, швидких рішень цих пррблем просто не існує.

Ця мобілізація не вплине на перебіг війни у 2022 році і, імовірно, не матиме драматичного впливу на здатність Росії підтримувати нинішній рівень зусиль у 2023 році, - вважають американські аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?