Аналітики ISW розкритикували підготовку договору між Україною та НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітики ISW розкритикували підготовку договору між Україною та НАТО

Аналітики ISW розкритикували підготовку договору між Україною та НАТО
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), підготовка договору між НАТО та Україною не забезпечить необхідного захисту, а є спробою представників Великої Британії, Франції та Німеччини чинити тиск на Київ із метою схилити українців до переговорів із Кремлем.

Джерело: звіт ISW

Що відомо про підготовку договору між Україною та НАТО

Зазначається, що наразі не має чітко визначених положень цього договору. Однак, за словами офіційних осіб, відповідно до договору Україна отримає передові західні озброєння та боєприпаси, але не забов'язання про колективний захист відповідно до 5 статті НАТО чи забов'язання щодо розміщення військового контингенту НАТО на території України.

Офіційні особи заявили, що пакт спрямований на забезпечення України, щоб українські сили могли провести контрнаступ, який посадить Росію за стіл переговорів та стримає російську агресію в майбутньому.

За інформацією видання The Wall Street Journal, на думку офіційних представників багатьох західних країн, колективний Захід не готовий підтримувати Україну в умовах тривалого протистояння з РФ.

Окрім цього на Заході сумніваються у здатності України повернути всі окуповані РФ території, включаючі Крим.

При цьому WSJ зіставив приватні застереження цих офіційних осіб із публічними заявами президента США Джо Байдена про підтримку, в яких не згадувалися мирні переговори, та з побоюваннями лідерів Центральної та Східної Європи, що передчасні мирні переговори сприятимуть подальшій російській агресії.

Президент Росії Володимир Путін не дав жодних ознак того, що він готовий піти на компроміс щодо заявлених ним максималістських цілей, які включають нейтралітет та демілітаризацію України, а також фактичну зміну режиму, - зазначили аналітики ISW.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?