Ми не можемо сісти за стіл переговорів після всього, що скоїла РФ — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми не можемо сісти за стіл переговорів після всього, що скоїла РФ — Зеленський

Ми не можемо сісти за стіл переговорів після всього, що скоїла РФ — Зеленський
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, не може бути жодних компромісів РФ після військових злочинів російської армії в Україні протягом року розв'язаної Кремлем війни. 

Джерело: пресконференція Володимира Зеленського

Зеленський про переговори з Кремлем 

Давайте з самого початку, з того, що ви порушили. Перший пункт - поважайте наше право жити на нашій землі, вийдіть з нашої землі, припиніть нас бомбити і припиніть вбивати громадянське населення, вбивати всю нашу інфраструктуру, енергетику, питну воду. Припиніть бомбити міста, села, вбивати собак, котів, палити ліси. Все це ви припиняєте, і тоді ми вам скажемо, в якому форматі ми дипломатично ставитимемо крапку, - зазначив голова держави.

За його словами, розв'язана Кремлем війна проти України поклала початок перезавантаженню НАТО.

Війна в Україні почала перезавантаження НАТО. Так і є, всі перевірили і зрозуміли, що системи недосконалі, потрібні потужніші речі. Я не про снаряди говорю, багато грошей виділяється на кіберпростір, дрони, IT і так далі... Я вважаю, що йдеться реформування стану оборонних систем, тому що всі побачили, чого чекати від Російської Федерації, - зазначив Зеленський.

Зеленський стосовно мирних ініціатив Китаю 

Мені здається, що це був не "мирний план", не резолюція, не декларація та не інфраструктура для чогось. Мені здається, що Китай показав свої думки. Я вже говорив, що Китай почав говорити про Україну, я вважаю, що це дуже непогано. Питання в тому, що є за словами? Під час війни ми повинні розуміти - слова словами, але питання за кроки, особливо важливо, до чого вони приведуть і який буде результат для нас, - зазначив Зеленський.

За його словами, найбільшу підтримку наразі Україні здійснюють Нідерланлди, Велика Британія, США, країни Балтії та Польща і Німеччина.

Працюємо за механізмом компенсацій, вже є перші кроки в США. І наші балтійські друзі - дуже потужні. Чесно кажучи, балтійська трійка та Польща у всьому нас підтримують, щоб ми не попросили. Але ми дурниць не просимо, це правда, - підкреслив Зеленський.

При цьому голова держави запропонував кожній країни-партнеру України підтримати хоча б один пункт української формули миру.

Там є фіксація миру чи кінця війни, там є цей пункт. Нам потрібні гарантії безпеки ... для всієї Європи. І тоді, коли є виконання та повага до людей, до України, якщо це буде виконуватися, все одно ми дійдемо до дипломатичної фіксації кінця війни. Але до цього потрібно виконати всі пункти поваги, - зазначив Зеленський.

Президент переконаний, що до формули миру також необхідно залучити країни Африки, Індію та Китай.

Якщо всі ми виконаємо свої завдання, на нас чекає перемога. Я впевнений, що перемога буде. Я дуже хочу, щоб цього року. У нас все для цього є - мотивація, впевненість, друзі, дипломатія. Ми об'єднали всі сили проти цієї навали, - зазначив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?