Зеленський попередив українців стосовно намірів Путіна щодо Києва
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський попередив українців стосовно намірів Путіна щодо Києва

Зеленський попередив українців стосовно намірів Путіна щодо Києва
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський переконаний, що після року повномасштабної російсько-української війни очільник Кремля Володимир Путін досі не полишив надій захопити Київ.

Джерело: ВВС

Путін досі хоче захопити Київ — попередження Зеленського

Гадаю, президент Путін досі хоче окупувати Київ. Але їхні ідеї, місія і надія стосуються всієї України. Щоб ми втратили свою незалежність і свій суверенітет. І тому, гадаю, всі зрозуміли: якщо ви не можете окупувати столицю, якщо ви не можете окупувати Київ, ви не можете окупувати Україну, — пояснив глава держави.

На переконання Володимира Зеленського, для армії Росії та білоруських військових, якщо ті вирішать приєднатися до окупантів, буде величезною проблемою та помилкою взяти українську столицю.

Президент України звертає увагу на те, що армія Російської Федерації вже не така сильна, якою вона була станом на 24 лютого 2022 року.

Якщо вона у найкращій своїй формі не змогла взяти Київ, то зараз і поготів.

Журналіст також поцікавився в українського лідера, чи впорається Україна, якщо до росіян долучаться білоруські війська.

Володимир Зеленський переконаний, що Збройні сили зможуть дати відсіч й захистити батьківщину.

Яким наразі є ризик нового наступу РФ на Київ

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний ще у грудні 2022 року попереджав, що наразі Кремль активно готує близько 200 тисяч нових солдатів. Очільник ЗСУ зізнається, що не має сумнівів у тому, що росіяни знову спробують повторити спробу наступу на Київ навесні цього року.

"За нашими оцінками, у росіян є резерв в 1,2-1,5 млн осіб... Росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів. Я не маю сумнівів, що вони знову підуть на Київ", — заявив головнокомандувач.

Згідно з даними Головного управління розвідки МО України, росіяни не готуються до нового наступу на Київ у найближчому майбутньому.

Варто зазначити, що аналітики Американського Інституту вивчення війни (ISW) також не бачать ознак того, що армія РФ готується знову йти на Київ у найближчі тижні чи місяці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?