Чому "Вагнер" призупиняє вербування в’язнів — відповідь розвідки Британії
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому "Вагнер" призупиняє вербування в’язнів — відповідь розвідки Британії

Чому "Вагнер" призупиняє вербування в’язнів — відповідь розвідки Британії
Джерело:  online.ua

На призупинення масового набору російських в’язнів у ПВК "Вагнера" для війни проти України могла вплинути конкуренція між Євгено Пригожиним та командою Сергія Шойгу, а також зростаюча обізнаність про те, що відбувається з вагнерівцями на фронті.

Джерело: Твіттер-сторінка Міноборони Великої Британії

Розвідка Британії пояснила, чому "Вагнер" призупинив вербування в’язнів

Як відомо, 9 лютого засновник "Вагнера" Євгеній Пригожин офіційно підтвердив, що набір в’язнів у лави угруповання вирішили призупинити.

Як вдалося дізнатися британським розвідникам, пік набору в’язнів до "Вагнера" випав на середину осені, а з грудня пішов спад.

Звістки про тяжкі реалії служби "вагнерівців" в Україні напевно якось дійшли до ув’язнених і зменшили кількість охочих. Ключовий фактор у припиненні цієї схеми, ймовірно - все більш пряме суперництво між Міноборони Росії і групою Вагнера. Крім того, зараз регулярна армія, схоже, задіяла велику кількість резервістів, призваних у рамках "часткової мобілізації, - наголошує Міноборони Британії.

Окрім того, наголошується, що військово-політичне керівництво Росії, цілком ймовірно, наразі знаходиться перед складним вибором: або продовжувати виснажувати наявні ресурси і звужувати цілі своїх військових операцій, або ж оголосити нову хвилю мобілізації.

ГУР підтверджує загострення конфлікту між Міноборони РФ та "вагнерівцями"

Як вдалося дізнатися українським розвідникам, глава Міністерства оборони РФ Сергій Шойгу продовжує приписувати собі неіснуючі перемоги на полі бою в Україні, а також загострювати конфлікт з Групою "Вагнера" та безпосередньо Євгеном Пригожиним.

Варто також нагадати, що Кремль наказав своїм ЗМІ писати про "видатну роль" керівництва Міноборони РФ, зокрема Шойгу та Герасимова, а також фактично заборонив згадувати у публікаціях та сюжетах ПВК "Вагнера" та особисто Євгенія Пригожина, який багато разів критикував керівництво ЗС РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?