Путін боїться ухвалювати ризиковані рішення у війні проти України — ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін боїться ухвалювати ризиковані рішення у війні проти України — ISW

Путін боїться ухвалювати ризиковані рішення у війні проти України — ISW
Джерело:  online.ua

Американські аналітики дійшли висновку, що російський диктатор Володимир Путін боїться ухвалювати ризиковані рішення, які можуть похитнути його статус-кво, у війні проти України. Саме тому у ISW вважають початок ядерної ескалації або війни з НАТО вкрай малоймовірними.

Джерело:  звіт ISW

Аналітики заявляють, що Путін уникає ухвалення ризикованих рішень

Попри те, що очільник Кремля завжди заявляв про максималістські цілі у війні проти України, він постійно проявляє нерішучість під час ухвалення рішень. Це вказує на те, що російський диктатор насправді намагається уникати ризикованих сценаріїв, які можуть спровокувати втрату ним влади, або ж призвести до міжнародної ескалації.

Рішення президента Росії щодо України після невдалого вторгнення 24 лютого 2022 року вказують на ймовірний розрив між його максималістськими цілями та готовністю приймати потенційно ризиковані рішення, необхідні для їх досягнення. При цьому Путін, ймовірно, виходив з хибного припущення, що російські війська зможуть змусити Київ капітулювати без значних військових жертв, а тому розглядав російське вторгнення як прийнятний ризик, - наголошують американські аналітики.

Експерти ISW звертають увагу на те, що гучний провал армії РФ у битві за українську столицю підштовхнув російського диктатора до ухвалення непростих рішення, адже Москва веде дедалі дорожчу і затяжну війну.

Попри це очільник Кремля, як і раніше, не поспішає віддавати накази про складні зміни в російській армії і суспільстві, які необхідні, щоб змінити хід війни.

Що вказує на нерішучість Путіна у війні проти України

  • Диктатор довго не хотів віддавати наказ про повну мобілізацію після важких боїв за Сєвєродонецьк і Лисичанськ, які суттєво виснажили його війська в Україні;

  • Очільник Кремля ігнорував багаторазові заклики російських націоналістів у травні 2022 року мобілізувати резервістів, оголосити війну Україні, запровадити воєнний стан у Росії та модернізувати систему призову до армії.

  • Володимир Путін не робив багато публічних виступів, пов'язаних з військовими діями, з початку війни до середини грудня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?