Генерал Міллі оцінив ризик нового наступу армії РФ на Київ
Категорія
Політика
Дата публікації

Генерал Міллі оцінив ризик нового наступу армії РФ на Київ

Генерал Міллі оцінив ризик нового наступу армії РФ на Київ
Джерело:  online.ua

Як стверджує очільник Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі, поки офіційний Вашингтон не фіксує ознак можливого повторного наступу армії РФ на Київ.

Джерело: "Європейська правда"

Генерал Міллі відповів, чи можливий новий наступ росіян на Київ у найближчій перспективі

Завжди є потенційна загроза (Києву), загрози з повітря, загрози ракетних ударів. Київ – це столиця і є важливою ціллю в цій війні. Я б ніколи не відкидав спроможності РФ здійснити напад на Київ. Але станом на зараз ми не спостерігаємо жодних істотних вказівок чи попереджень (про це), – заявив Марк Міллі під час пресконференції за підсумками засідання Контактної групи з питань оборони України.

Що важливо розуміти, із наближенням річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну дедалі більше іноземних аналітиків та політологів заявляють про те, що армія Російської Федерації може знову спробувати захопити столицю нашої країни, як це було у лютому-березні 2022 року.

Про це також попереджав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Міллі оцінив ситуацію навколо Бахмута

Як зазначає американський генерал, битва за Бахмута між ЗСУ та російськими окупантами є найбільш масштабною за втратами станом на зараз.

На його переконання, українські воїни не відступлять з міста.

Скільки це буде тривати – сказати важко. Це триває вже кілька тижнів, і я вважаю, що триватиме, поки росіяни зможуть продовжувати (бій - ред.). Я не думаю, що українці просто зламаються й програють, вони продовжуватимуть бій", – озвучив свій прогноз Марк Міллі.

За словами американського генерала, битва за Бахмут відбувається без "хитромудрих маневрів", це "просто низка атак, багато артилерійського вогню з украй високим рівнем втрат у цьому конкретному районі".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?