Аналітики JP Morgan дали прогноз курсу гривні на наступні півроку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Аналітики JP Morgan дали прогноз курсу гривні на наступні півроку

Аналітики JP Morgan дали прогноз курсу гривні на наступні півроку

Експерти американського банку JP Morgan вважають поточний курс гривні до долара США завищеним. Про це йдеться в свіжому огляді ринків Східної Європи, передає ONLINE.UA з посиланням на видання « Мінфін ».

За оцінкою аналітиків JP Morgan, в третьому кварталі цього року курс української валюти може знизитися до 26,5 грн за долар, в четвертому – до 28 грн, а до кінця першого півріччя 2020 року – до 29 грн/долар.

Головною причиною завищеного курсу гривні на сьогоднішній день аналітики назвали слабкий експорт. Без урахування поставок агропродукції і металургії інші українські товари показують слабку динаміку і поступаються імпорту.

Цікаво, що в грудні 2017 році аналітики JP Morgan прогнозували, що наприкінці 2018 року курс гривні теж обвалиться – до позначки 29,5 грн/долар. Однак їхній прогноз не справдився. Українська валюта навпаки – помітно зміцніла протягом 2018 року. Таким чином, приклад попередніх прогнозів американських аналітиків доводить, що вони далеко не завжди є стовідсотково точними.

Нагадаємо, що вчора експерти оцінили плани уряду підвищити мінімальну зарплату в України до 7000 грн. На їхню думку, різко підвищувати «мінімалку» не варто, оскільки основний тягар цього підвищення ляже на приватний бізнес, а не на державу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?