Експерти оцінили плани уряду підвищити мінімальну зарплату до 7 тисяч грн
Категорія
Економіка
Дата публікації

Експерти оцінили плани уряду підвищити мінімальну зарплату до 7 тисяч грн

Експерти оцінили плани уряду підвищити мінімальну зарплату до 7 тисяч грн
Джерело:  Сьогодні

Економічні експерти досить стримано оцінили готовність Кабінету міністрів підвищити у наступному року мінімальну зарплату до 7000 гривень. Деякі з них вважають, що виконання подібного рішення буде покладено, в основному, на приватний сектор, а не на державу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Сегодня ».

«Вже давно ніхто не отримує мінімальну зарплату. Це підвищення змушує бізнес збільшувати офіційну зарплату», – заявив фінансовий експерт Олексій Кущ.

На його думку, збільшення, про який говорять в уряді, призведе до посилення фіскальних навантажень на бізнес. Подібну позицію висловлює і фінансовий аналітик Сергій Фурса.

«Підстав для підвищення «мінімалки» немає... У нас є органічне зростання на фоні інфляції. Якщо ми очікуємо 8% інфляції, можемо додати 10% до мінімальної зарплати і підвищувати її таким чином», – вважає Фурса.

Кілька днів тому віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив, що в країні є всі передумови для того, щоб в наступному році підвищити розмір мінімальної заробітної плати до 7000 гривень.

«Ми передаємо новому уряду економіку в стадії стрімкого зростання. За останніми даними Держстату, зростання ВВП на сьогодні становить 4,6%. Це кращий показник за останні 7 років», – заявив Розенко.

За словами віце-прем’єра, сьогодні є всі можливості підвищувати мінімальну заробітну плату значно більшими темпами, ніж раніше.

«Я вважаю, що наступний уряд має зафіксувати в проекті Державного бюджету України на наступний рік розмір мінімальної заробітної плати не менше ніж 6500 гривень на старті, а протягом року довести її до 7000 гривень», – додав Павло Розенко.

Нагадаємо, що на останньому засідання уряду прем’єр-міністр України Володимир Гройсман спрогнозував зростання щомісячної середньої заробітної плати в Україні до показника 540 доларів США вже у наступному році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?