Гройсман пообіцяв українцям суттєве зростання середньої зарплати
Категорія
Україна
Дата публікації

Гройсман пообіцяв українцям суттєве зростання середньої зарплати

Гройсман пообіцяв українцям суттєве зростання середньої зарплати

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман прогнозує зростання щомісячної середньої заробітної плати в Україні до показника 540 доларів США вже у наступному році. А в 2021 році середня зарплата має збільшитись до 620 доларів.

Про це голова уряду заявив на сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт КМУ.

«Вважаю, що в наступному році середня зарплата, якщо продовжувати наш курс, буде близько 540 доларів, а в 2021 році – може досягти 620 доларів», – запевнив Гройсман.

Також прем’єр зазначив, що на даний момент середня зарплата в Україні становить 407 доларів США.

«Наш уряд заклав добрий фундамент для досягнення якісних результатів, – сказав Володимир Гройсман. – Міжнародні резерви на час приходу нашого уряду були 13,2 млрд доларів. Ми залишаємо наступному уряду майже 22 млрд доларів. Курс залишається стабільним. Ми зменшили борг відносно ВВП. І ще один показник – інфляція. Ми досягли однозначного показника. Цього року маємо всі шанси отримати інфляцію по результату року менше 8%».

Володимир Гройсман також нагадав, що навесні 2014 року уряд Арсенія Яценюка приймав країну з обсягом грошей на Єдиному казначейському рахунку в 108 тисяч гривень. «Зараз на ЄКР майже 130 млрд гривень»,– зазначив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, що кілька днів тому Володимир Гройсман відмовився виносити на засідання Кабміну питання звільнення Віталія Кличка з посади голови КМДА.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?