Аналітики оцінили можливі наслідки захоплення РФ Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітики оцінили можливі наслідки захоплення РФ Білорусі

Аналітики оцінили можливі наслідки захоплення РФ Білорусі
Джерело:  online.ua

На думку аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), країнам НАТО слід серйозно підготуватись до сценарію взяття Кремлем під повний контроль території Білорусі. 

Джерело: звіт ISW

Що відомо про плани Кремля щодо захоплення Білорусі 

За словами експертів, Путін, йомовірно значно посилить вплив на Білорусь незалежно від того, які результати матиме розв'язана Кремлем війна проти України.

Через це, як зазначають аналітики ISW, країни Заходу постануть перед вибором, що робити із новою небезпечною територією на східному фланзі НАТО.

Якщо Альянс дозволить Путіну зберегти захоплені території в Україні, особливо в Криму та східній частині Херсонської області, тоді Кремль зможе використати як окуповані білоруські, так і українські території, щоб ще більше загрожувати Україні та східному флангу НАТО.

Як альтернативу Захід міг би забезпечити умови, за яких територіально єдина Україна стане надійним військовим партнером у захисті східного флангу НАТО від Росії та окупованої Росією Білорусі.

Для цього в НАТО мають надати Україні можливість вигнати російські війська зі своєї території.
Надзвичайно малоймовірно, що країни Заходу зможуть перемогти чи ефективно відреагувати на російську кампанію із поглинання Білорусі без попередньої поразки російського вторгнення до України.

Це бажане довгострокове майбутнє ґрунтується на негайних і постійних рішучих діях Заходу щодо надання Україні можливості вигнати російські сили зі своєї території. Надзвичайно малоймовірно, що Захід зможе перемогти або ефективно відповісти на російську кампанію з поглинання Білорусі, попередньо не подолавши російське вторгнення в Україну, - підкреслюють аналітики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?