Росія може вчинити ядерні провокації у Білорусі та Криму — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія може вчинити ядерні провокації у Білорусі та Криму — ГУР

Росія може вчинити ядерні провокації у Білорусі та Криму — ГУР
Джерело:  online.ua

За даними української розвідки, президент РФ Володимир Путін розглядає тимчасово окупований Крим і Білорусь як території для проведення ядерних провокацій.

Джерело: представник ГУР Андрій Юсов в ефірі FREEДОМ

Путін може планувати ядерні провокації в Криму та Білорусі

Представник ГУР МО України зазначив, що з боку РФ і режиму Путіна не можна виключати загрозу ядерного удару.

Є інформація, що тимчасово окупований Крим і територія сучасної Білорусі розглядаються Путіним для проведення такого роду провокацій. Вся ця інформація відстежується, – зазначив Юсов.

Також представник розвідки України наголосив, що навіть у Кремлі розуміють, що такий крок, якщо він відбудеться, стане останнім для панівного російського режиму.

ГУР слідкує за переміщенням ядерної зброї РФ

2 січня представник ГУР Вадим Скібіцький заявив в ефірі телемарафону, що розвідка знає всі місця розміщення російської ядерної зброї та постійно стежить за її переміщенням.

Ми слідкуємо за активними заходами, які може проводити чи проводить дванадцяте головне управління міністерства оборони РФ. Саме воно відповідає за підготовку і доставку ядерних зарядів до зброї, — зазначив Вадим Скібіцький.

Росія володіє всіма видами ядерної зброї, як тактичною, так і стратегічною.

Скібіцький повідомив, що стежити за нею непросто, ле в розвідки є досвід моніторингу та розвідки стратегічних та інших навчань саме ядерних сил, які проводилися починаючи з 2014-го року і раніше.

Окрім цього, інший представник ГУР МО Андрій Черняк повідомив, що у тимчасово окупованому Криму є російські носії ядерних боєприпасів наземного, повітряного та морського базування.

Сподіваємося, міжнародна спільнота зможе вплинути на керівництво країни-окупанта, аби не призвести світ до ядерної катастрофи. Україна також враховує різні варіанти розвитку подій, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?