Ядерна "парасолька" над Україною є з боку США та Китаю – експерт
Категорія
Політика
Дата публікації

Ядерна "парасолька" над Україною є з боку США та Китаю – експерт

Ядерна "парасолька" над Україною є з боку США та Китаю – експерт
Джерело:  online.ua

Нещодавно очільник Міноборони Італії Гвідо Крозетто озвучив прогноз, що російський диктатор Володимир Путін може застосувати тактичну ядерну зброю по Україні, якщо опиниться на межі поразки. На переконання політолога Тараса Загороднього, загроза ядерного удару з боку Росії впала після низки заяв з боку офіційних Вашингтона та Пекіна.

Джерело: "24 Канал"

Загородній пояснив, хто насправді захищає Україну від ядерного удару

Експерт звертає увагу на те, що Білий дім регулярно повторював: якщо Кремль використає ядерну зброю по Україні, то це матиме катастрофічні наслідки для Путіна.

Не можна також не звернути увагу на те, що протягом останніх 10 років США виготовили серію тактичних ядерних ракет, які розмістили на підводні човни. Вони патрулюють довкола Росії.

Крім того, ще навесні в одному з видань у Гонконгу була замітка про прогрес американців щодо знищення бункерів. Якщо раніше технології не дозволяли добратися до таких споруд на глибині в 300 – 400 метрів, то зараз є можливості знищувати бункери завглибшки аж до 2000 метрів. Сполучені Штати чітко донесли Путіну: "Шановний, не грайтеся. Ми ядерної війни не боїмося. І будемо бити особисто по Путіну. І в нас є такі технології", – пояснив Загородній.

Також доволі цікавою була реакція влади КНР. Офіційний Пекін багато разів повторював, що застосування такої зброї, зокрема в Україні, є неприпустимим. В Китаї навіть згадали, що надавали Україні гарантії безпеки у 1994 році, які були ще раз підтверджені у 2013 році.

Ядерну парасольку Україна має від Сполучених Штатів. А також від Китаю. А до Китаю росіяни дослухають більше, ніж до американців, – наголошує Тарас Загородній.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?