Аналітики прогнозують найважчі місяці протистояння ЗСУ армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Аналітики прогнозують найважчі місяці протистояння ЗСУ армії РФ

Аналітики прогнозують найважчі місяці протистояння ЗСУ армії РФ
Джерело:  online.ua

За словами військових аналітиків Олега Жданова та Романа Світана, найближчі 3-4 місяці протистояння українських військових окупаційній армії РФ будуть найважчими від початку війни.

Джерело: коментарі аналітиків

Що прогнозують експерти у найближчі місяці стосовно війни в Україні

Я думаю, що це будуть найважчі місяці. Нам доведеться в основному вести наступальні дії. Під час наступу втрати завжди більше, ніж в обороні, і для нас це буде боляче і дуже важко, - зазначив Жданов.

За його словами, наразі в України на має іншого виходу, адже прагнучі зберегти незалежність, доведеться йти на великі жертви.

На думку Романа Світана, найближчі зимові місяці будуть дійсно дуже важкими.

Десь близько 3-4 місяці найважчих, і нам треба, згуртувавшись, їх пройти. Причому, не звертаючи, знаючи куди ми йдемо. Ми прекрасно розуміємо, навіщо і для чого. Ось це згуртування народу і армії виведе нас до перемоги, - підкреслив аналітик.

Що відомо про ситуацію на фронтах

За словами речника Оперативного командування "Схід" Сергія Череватого, східний фронт залишається епіцентром бойових дій в Україні.

Головні гарячі точки наразі, як зазначив Череватий, це - Бахмут, Авдіївка, та окремі райони на Луганщині.

Наприклад, тільки на Бахмутському напрямку за добу відбулося 28 боєзіткнень та 225 обстрілів різними калібрами артилерії та танками. Ворог втратив 90 людей вбитими і близько 110 пораненими. Таким чином наші ЗСУ мужністю, характером, злагодженістю не дають прорвати нашу оборону й постійно завдають втрат ворогу, - підкреслив Череватий.

Речник ОК "Схід" зазначив, що можна очікувати, що ворог, враховуючи власні шалені втрати та виснаженість військ, важкі погодні умови й стійкість нашої оборони, сповільнить свої дії. Збройні Сили України, зі свого боку, діятимуть з огляду на ту оперативну ситуацію, яка складеться.

Череватий підкреслив, що на Луганському напрямку є підстави для оптимізму, але потрібно дочекатися завершення запланованих кроків Сил оборони.

Там відбувається певна інерція перемоги, коли люди чекали подальшого руху і цей рух відбувався — розумно, продумано, грамотно. Постійно наші підрозділи рухалися і робили щось, щоб продовжувати цей рух. Але й враховували, що ворог там доволі потужно системно укріпився. Така робота триває і зараз. На цьому напрямку є підстави для оптимізму. Крок за кроком відбувається необхідна діяльність, яка наближає щодня звільнення певних метрів-кілометрів нашої землі. Там працюють дуже професійні наші підрозділи, у тому числі, певно, одні з найкращих сьогодні в світі, десантно-штурмові війська, - зазначив речник ОК "Схід".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?