В Міноборони Німеччини прогнозують новий наступ армії РФ у квітні наступного року
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони Німеччини прогнозують новий наступ армії РФ у квітні наступного року

В Міноборони Німеччини прогнозують новий наступ армії РФ у квітні наступного року
Джерело:  online.ua

В Міноборони Німеччини припускають, що новий масштабний наступ окупаційної армії РФ в Україні може розпочатись вже у квітні наступного року.

Джерело: німецькі ЗМІ

Що відомо про загрозу нового наступу окупантів

За інформацією видання Neue Zürcher Zeitung, новий наступ окупаційної армії РФ у квітні може передбачати, у першу чергу, спробу захоплення підконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей.

При цьому кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін розраховує на допомогу своєї білоруської маріонетки Олександра Лукашенка.

Зокрема, військові білоруської армії можуть бути використані у якості загрози та відволікаючого ЗСУ фактора під час нового наступу загарбницької терористичної армїі РФ.

У випадку, якщо білоруські військові з'являться на спільному з Україною кордоні, то "українським захисникам доведеться розділитися, щоб відбити можливе вторгнення з півночі".

Хоча, як вважають німецькі аналітики, Лукашенко не вступить безпосередньо у війну. Однак він може щонайбільше розгорнути армію для погрозливих жестів. При цьому при такому сценарії метою Москви буде повне взяття під свій контроль Донбасу.

Варіант, за яким армія Білорусі вступить у відкриту війну проти України вважається аналітиками малоймовірним.

Однак, у таком випадку, Путін буде прагнути захопити всю Україну, ведучі війну фактично на два фронти.

В такому випадку білоруські війська пішли б у наступ на Київ, а російські - наступали б по всьому Донбасу. Також окупанти могли б завдати удару і по заходу України.

Якщо армії Путіна вдасться просунутися на захід України, війська можуть відрізати західні постачання і змусити український уряд капітулювати. Проте ця стратегія вимагатиме загальної мобілізації в Росії, оскільки російська армія вже значно ослаблена війною в Україні і потребуватиме більше солдатів, - зазначається уматеріалі видання Kreiszeitung.

Між тим видання Focus звертає увагу, що у такому разі окупаційні війська армії РФ будуть намагатись дійти фактично до кордону із Польщею, щоб припинити постачання військових озброєнь Заходу, а згодом окупувати невизнане Придністров’я.

Для другого сценарію необхідна російська загальна мобілізація, вважає міністерство, але це "досить малоймовірно з внутрішньополітичних причин". Водночас міністр оборони Росії Сергій Шойгу буквально кілька днів тому заявив, що чисельність армії має бути збільшена до 1,5 мільйона солдатів. 200 тисяч солдатів зараз проходять військову підготовку, заявив сам Путін, - підкреслюють автори матеріалу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?