Аналітики вказали на серйозну вразливість армії РФ під час війни з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Аналітики вказали на серйозну вразливість армії РФ під час війни з Україною

Аналітики вказали на серйозну вразливість армії РФ під час війни з Україною
Джерело:  online.ua

Американські аналітики дійшли висновку, що ліквідація російського генерал-майора Сергія Горячева вказує на ймовірне перекидання військ РФ, а також вразливість командирів окупантів "до точних ударів з боку України".

Джерело:  ISW

Командири військ РФ є вразливими до точних ударів з боку України

13 червня росЗМІ заявили про ліквідацію начальника штабу 35-ї загальновійськової армії ЗС РФ генерал-майора Сергія Горячева.

Як стверджують експерти ISW, вони спостерігали за іншими частинами Східного військового округу, в тому числі за 58-ю загальновійськовою армією та 5-ю загальновійськовою армією, що діють у західній частині Запорізької області.

Повідомлення про загибель Горячева в Запорізькій області може свідчити про те, що російські війська перекинули частини 35-ї загальновійськової армії для проведення операцій у Запорізькій області, а також про те, що деякі російські високопосадовці (армії РФ – ред.) продовжують діяти поблизу лінії фронту і залишаються вразливими до точних ударів з боку України, – йдеться в звіті аналітиків.

Що відомо про успіхи ЗСУ під час контрнаступу

Згідно з даними іноземних експертів, Збройні сили України продовжили контрнаступальні операції щонайменше на трьох напрямках і 13 червня досягли подальших локальних територіальних успіхів.

Окрім того, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр офіційно підтвердила, що ЗСУ змогли просунутися на 250 метрів на північний схід від Бахмута і на 200 метрів на південь від Бахмута.

Окрім того, за її словами, наші воїни просунулися на 500-1000 метрів протягом останньої доби вздовж адміністративного кордону між Запорізькою та Донецькою областями, звільнивши близько трьох квадратних кілометрів території в цьому районі.

Також спікер Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов уточнив, що українські війська звільнили понад 100 квадратних кілометрів території з початку контрнаступу.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?