Андрющенко пояснив неможливість зупинення мобілізації у Маріуполі
Категорія
Україна
Дата публікації

Андрющенко пояснив неможливість зупинення мобілізації у Маріуполі

Андрющенко пояснив неможливість зупинення мобілізації у Маріуполі
Джерело:  online.ua

Петро Андрющенко розповів, що містянам буде важко зупинити мобілізацію в Маріуполі, оскільки вони не мають зброї і значно віддалені від лінії фронту.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Чи чинитимуть маріупольці опір у разі мобілізації

З 1 квітня в Маріуполі має розпочатися повноцінна мобілізаційна кампанія.

Петро Андрющенко повідомив, що підготовка до неї наразі триває, оскільки військкомати вже відкрили і активно планують розпочинати.

Проте він додав, що, опір маріупольці не чинять, і, здебільшого, ніхто чинити не буде.

Андрющенко заявив, що він категорично проти опору з численними жертвами заради “красивої картинки”, а подібні заклики є лише гучною фразою, яку вкрай важко втілити в життя, адже чинити опір в окупованому місті та під дулом зброї майже неможливо.

Я хочу подивитись, як всі, хто закликають чинити опір, чинити опір без зброї під дулами автоматів росгвардії і кадирівців.Мені хотілося б це побачити. Насправді, треба менше теревенити і більше думати про власних людей, – сказав Андрющенко.

Він додав, що перспективи будь-якого опору залишаються вкрай сумнівними, оскільки навіть якщо вдасться спалити усі військкомати, це все рівно не зупинить мобілізацію.

Єдиний, на його думку, спосіб – це взяти в руки зброю і очікувати на підмогу ЗСУ, але в такому місті, де, по-перше, багато військових, а подруге, яке знаходиться за 70 км від лінії фронту – це майже неможливо.

Радник мера міста також додав, що спостерігається тенденція виїзду людей з міста, але при цьому багато хто все ще лишається.

Умови життя українців на окупованих територіях

Мер тимчасово окупованого Мелітополя Іван Федоров в етері online.ua розповів про катівні, які росіяни створюють на окупованих територіях Запорізької області та заявив про збільшення їх кількості.

Федоров зазначив, що наявні лише 500 підтверджених полонених, тобто ті, про яких повідомили їх рідні та близькі. Величезна кількість ще не повідомили чи взагалі зникли безвісти.

Він також додав, що рік тому росіяни набирали так зване "козацтво", яке формувалося на базі церков Московського патріархату. Дана організація мала забезпечувати правопорядок на вулицях міста.

Нещодавно росіяни почали шукати по оголошеннях добровольців у ПВК "Вагнер".

За словами Федорова, окупанти дійсно намагаються мобілізувати мешканців Мелітополя та роблять переоблік людей у мелітопольському військкоматі, проте добровільно на це ніхто не йде.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?