Анексію Криму можна було спинити: Трамп знайшов винних
Категорія
Політика
Дата публікації

Анексію Криму можна було спинити: Трамп знайшов винних

Анексію Криму можна було спинити: Трамп знайшов винних
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп заявив, що анексія Криму, за яку Росію виключили з G8, була помилкою колишнього президента США Барака Обами, і захоплення півострова можна було спинити, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Ще одна (проблема - ред.) була в Україні, і це стосувалося певної частини України - ця частина, яку ви дуже добре знаєте (Крим - ред.), була відібрана за президента Обами. Не у президента Трампа", - зазначив він.

За словами очільника Білого дому, Обама був незадоволений таким розвитком подій, і саме тому видалив Путіна з "вісімки". Журналістка, яка питала президента США, заперечила йому, що Росію видалили з Групи восьми саме після анексії Криму, а не через те, що "Путін перехитрив Обаму".

"Я знаю, що ви дуже любите президента Обаму, але Крим анексували за його президентства. Якби це сталося за мого правління, я б сказав: "Вибачте, друзі, я допустив помилку!" Президент Обама допомагав Україні, і Крим був анексований за його президентства", - відповів Трамп.

Як повідомляв ONLINE.UA, спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив, що дата візиту президента Володимира Зеленського до США досі не узгоджена, однак розкрив карти і розповів, що влада Штатів хоче обговорити з українським лідером.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?